I psima smetaju vrućine

Visoke temperature smetaju ljudima,ali i kućnim ljubimcima. U kraljevačkom azilu brinu o napuštenim životinjama.

Oni su napušteni, ali veoma zahvalni. Malo pažnje, redovna ishrana i svakodnevna briga zaposlenih u Zoohigijeni, dovoljna su pomoć u vrelim danima, ovim napuštenim psima. A sa ulica svakodnevno ih dovoze.

"Jedan od razloga je humanije ponašanje prema tim psima, jer na ulici neće svako nahraniti i napojiti psa,a ovde u prihvatilištu radimo ishranu i pojenje pasa, kao i šetnju sa osvežavanjem vodom", kaže Peđa Drobnjak, šef službe Zoohigijene.

U prihvatilištu je trenutno 70 odraslih pasa, ali i veliki broj mladih. Apel veterinara je da psima lutalicama, bude dostupna voda u velikim posudama,kako bi lakše preživeli visoke temperatute.Uz to,savetuje i vlasnike pasa.

"Savet je da se psi ne izvode u šetnju i ne izlažu velikom fizičkom naporu,sem u jutarnjim i večernjim časovima.Većina naši sugrađana koji drže pse u stanovima i kućama, imaju klimatizovane prostorije .i temperatura u stanovima ne sme da bude niža od oko 7 stepeni u odnosu na temperaturu spolja.Za nijansu smanjiti količinu hrane,samim tim što je aktivnost psa smanjena, i naravno mora konstantno da bude na raspolaganju voda za piće", navodi Vladimir Pajović, veterinar odgovoran za dobrobit životinja u prihvatilištu.

U prihvatilištu ima pasa,svih rasa. O njima brinu zaposleni, koji pokušavaju da uz savete veterinara napuštenim psima olakšaju da prežive ove tropske dane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво