Lozovik: Meštani traže proširenje puta ka kamenolomu

Meštani Lozovika i Međureča, kroz čija sela prolazi put koji od Jagodine vodi ka kamenolomu, u znak protesta blokirali su put kamionima koji prevoze kamen. Oni traže da preduzeće „Put" proširi saobraćajnu traku i redovno put kvasi kako bi oblaci prašine bili manji, a vožnja bezbednija.

Na ulazu u Lozovik, desetak praznih kamiona, koji zbog blokade puta ne mogu u kamenolom. Meštani su kažu bili prinuđeni na ovaj korak jer od maja, kada su započeli pregovore sa preduzećem „Put", nikakvih pomaka nema.

"Samo na obećanjima je ostalo, da se u toku ove građevinske sezone nešto uradi, precizno ništa", kaže Miroslav Stojaković, iz Lozovika.

"Kamioni su pretovareni, zaštite nema, pokrivke nema, na svakoj krivini može da se vidi da ispada pesak, da ispada tampon", objašnjava Jovica Đorđević iz Lozovika.

Kada iz kamenoloma krene kamion natovaren dolomitskim mermerom, zbog uzanog puta skoro je nemoguće da se mimoiđe sa automobilima. Slikali su meštani i prevrtanje kamiona, obraćali se inspekcijama. U međuvremenu su sanirane rupe na putu, okresano rastinje, ali sve je to daleko od zahteva meštana.

"Kontaktirali smo inspekcije za životnu sredinu. Oni nas šalju te republičkoj, te komunalnoj, i od toga mi nismo dobili ništa i morali smo na ovaj način da se obratimo,,da blokiramo put.,Da neko čuje,,da nam izađe u susret, da nađemo rešenje", kaže Zoran Krstić iz Lozovika.

Trideset do pedeset natovarenih kamiona ovde prođe svakodnevno, jer se kamen koristi u građevinarstvu ali i proizvodnji čelika.

"Moraju da rade za pare ljudi, ali gazda njihov mora da dođe ovde, pa da vidi. Kad mi pođe dete ili unuk za grad, da ne razmišljam da li će ga zakači kamion ili neće", kaže Zorica Tomić iz Lozovika.

Iz preduzeća „Put", i pored obećanja, niko nije želeo da komentariše zahteve meštana i blokadu puta. Meštani su policiji uredno prijavili skup, od zahteva neće odustati. Saobraćaj se odvija,ali kamioni ne mogu kroz selo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара