Kupalište u Kačarevu, spas od vrućina

Jedino uređeno kupalište, osim bazena, na teritoriji grada Pančeva nalazi se u obližnjem Kačarevu. Tu je pre 12 godina, na mestu nekadašnje deponije, napravljeno jezero, a analize Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je tu i najčistija voda za kupanje u okruženju. U vrelim danima odličan je izbor za osveženje.

Jezero u Kačarevu izbor je mnogih Pančevaca i stanovnika okolnih sela, kada žele da se kupaju, osveže u vrelim danima i zabave kraj vode, u prirodi.

"Ovde sam skoro svaki dan, sa drugarima, skačemo, zabavljamo se, super nam je. Igram se, baš mi je lepo. Još učim da plivam. Igrali smo odbojku, skakali, plivali. I gradski bazen i ovo ovde može da zameni more. Možda jedino neki tobogan da naprave, da liči na sakvapark", kažu Pančevci.

Spasioci brinu o kupačima, savetuju oprez na velikim vrućinama, a sreća je da ove sezone nisu imali opasnih situacija.

"Može da dođe do davljenja, ili alkoholisana lica da uđu u vodu i remete red i mir. Mi to ne želimo i ne dozvoljavamo", objašnjava Vladimir Kolevski, spasilac.

Da bi jezero funkcionisalo, potrebno je oko milion dinara u sezoni. Novac obezbeđuje gradska uprava Pančeva i Mesna zajednica Kačareva, iz sopstvenih prihoda. Oni brinu da se čisti voda i priobalje, kosi trava.

"Upravo nasipamo grebani asvalt koji smo dobili od Srbijaputeva kao donaciju, tako da ćemo spojiti naš put sa asvaltom i biće pristupačan dolazak na jezero svakog trenutka", kaže Milorad Đurica iz MZ Kačarevo.

Mesna zajednica planira da kraj jezera napravi restoran koji bi radio preko cele godine, kako bi obogatila ponudu za posetioce, ali za sada za to nema dovoljno novca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи