"Mladi u pokretu" na Jastrepcu

Kancelarija za mlade grada Kruševca i Streličarski klub "Carska strela" organizuju i finasiraju sa oko 500.000 dinara, kamp "Mladi u pokretu".

Na desetak kilometara od Kruševca, na obroncima planine Jastrebac, narednih šest dana, 14-oro mladih, provešće svoje slobodno vreme.

"Prvi put sam na kampu. Došao sam sa jednim mojim drugom. Lepo je ovde. Priroda je fenomenalna, nije kao što se viđa u gradu. Došao sam zbog streličarstva ali i zbog druženja", kaže Nikola Rupnik.

"Imam iskustva sa ovim sportom. Već dve godine treniram ovako povremeno i bila sam na kampu pre i sviđa mi se sport jer je smirujući", kaže Milica Koprivica.

"Znači mi je jer je lepo društvo, ali i lepa prilika da naučim nešto novo ili da usavršim neku od postojećih veština", dodaje Dimitrije Grujić.

Svi učesnici kampa, uzrasta od 12 do 25 godina su iz Kruševca. Stručni tim organizovao je i planinarski izlet do Bele stene na Jastrepcu.

"Sledeći dan je jezero ćelije, pecanje sa ribolovcima, ceo dan se provodi tamo. Pre podne streličarstvo, posle pecanja vraćamo se ovde gde ih čeka fitnes instruktor. Sledeći dan su Mojsinjske planine, selo Stevanac, selo Trubarevo", objašnjava Vladimir Milosavljević, organizator kampa.

"Mi imamo želju i volju da upravo ovakve projekte finansiramo, gde su mladi odvojeni od interneta i kompjutera, gde mogu da budu usredsređeni jedni na druge, da se druže u jednoj zdravoj sredini", kaže Predrag Milenković, pomoćnik gradonačelnika Kruševca za omladinu i sport.

Iako je izuzetno toplo vreme, mladi u pokretu spavaju pod šatorima a naučili su i da sami spremaju hranu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи