Bioskop na otvorenom u Smederevu

Sedmo izdanje slobodnog letnjeg bioskopa "Patosinema", održava se pod sloganom "Naš bioskop". U smederevskom dunavskom parku, do kraja avgusta, prikazaće se više od dvadeset filmskih ostvarenja.

Trend mnogih svetskih gradova da bioskope izmeste u ambijent javnih parkova, ispratili su i članovi pozorišta "Patos". Kako bi obogatili letnju kulturnu sezonu, ali i stvorili novo mesto okupljanja Smederevaca, ovi mladi ljudi, pretvorili su Dunavski park u mesto ljubitelja filmova i druženja. Ideja je, kažu, došla iz želje, da se bioskopu vrati publika.

"Pošli smo od nas samih, iz pozorišta Patos, šta bismo mi voleli da imamo u svom gradu, kao jednu letnju kulturnu aktivnost, i nekako nam je falio već godinama unazad, bioskop se polako već vraća, mi se nadamo da je Patosinema malo doprinela da se pune sale. Ali zaista nedostajao je nekako taj bioskop na otvorenom", kaže Dušan Vulić, navodi, direktor pozorišta "Patos".

Na zahtev publike, pored tradicionalnog prikazavanja japanskih animiranih filmova, uvršten je i segment "Kultna ostvarenja". Organizatori su na zanimljiv način odlučili da pozovu publiku na projekcije filmova.

"Napravili smo malu igru sa našim posetiocima, nismo želeli d aim otkrijemo koji su naslovi u pitanju jer smo želeli da stvorimo efekat "od usta do usta" priču o filmovima. Pa smo tako pozvali naše prijatelje koji poznaju dobro filmove da otkriju. Na društvenim mrežama imamo tajne znake i zagonetke o tim filmovima", kaže Dušan Vulić, direktor pozorišta "Patos".

Letnji bioskop na otvorenom, prilika je da se osveže vrele letnje noći, ali i da se u zabavnoj i ležernoj atmosferi pogledaju filmovi kakve danas sve ređe srećemo u običnim bioskopima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи