U Vlasotincu se uređuju kanali

U opštini Vlasotince u toku su radovi na uređenju kanala koji nisu čišćeni decenijama. Radi se na sedam lokacija u dužini 25 kilometara. Projekat vredan 64 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Ovako izgleda jedan od tri kanala u selu Batolovcu kod Vlasotinca. Nije čišćen pola veka. Kada se posle jakih kiša bujični potok izlije i po mesec dana meštani ne mogu da dođu do svojih njiva. I pojedine kuće su bile ugrožene. Konačno će odahnuti.

"Prvi put da ovi kanali vide sunce.Ovi kanali su bili problem. Ove njive koje su u okolini plavljeno je to godinama", kaže Slaviša Pešić iz Batulovca.

"Hvala ljudima iz opštine i iz Republike koji su izdvojili sredstva za ovo. Ovo će mnogo značiti meštanima pre svega", navodi Goran Stojiljković iz Konopnice.

I regionalni put na samom ulazu u Vlasotince često je bio pod vodom.Izgradnjom kanala rešiće se dugogodišnji problem.

"U planu je da se očisti 7 kritičnih kanala vododtoka drugog reda i to će biti prva faza radova.Mi smo konkurisali i za drugu fazu radova", navodi Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.

Mehanizacija je i u mesnoj zajednici "Rosulja" u Vlasotincu gde živi oko 8000 ljudi. Gradi se kanalizacija za odvod atmosferskih voda. Projekat je vredan 65 miliona dinara. Meštani više neće strepeti od padavina i izlivanja fekalnih voda.

"Kad obilne kiše padaju kad ne može kanalizacija da primi su otpadnu voda ona se vraća u naše podrume", kaže Slađana Tasić iz Vlasotinca, a Dragan Đokić dodaje: "Sad ćemo da vidimo na sreću našu da budemo spašeni malo."

Ovo je jedanaesti projekat u protekle tri godine u opštini Vlasotince koji se realizuje sredstvima knacelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

"Koristimo svaku priliku zato što uvek imamo spremne projekte da se odazovemo na svakom javnom pozivu i na taj način realizujemo sredstva. Ali i na taj način oslobađamo sopstvena budžetska sredstva da možemo manje komunalne infrastrukture da rešimo", kaže Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

U putnu infrastrukturu, komunalno uređeenje i energetsku sanaciju objekata u vlasotinačkoj opštini u ovoj godini biće uloženo 420 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи