Rekonstrukcija puteva u svilajnačkoj opštini

U svilajnačkoj opštini u toku je rekonstrukcija puteva u selima Vojska i Sedlare. Meštanima Vojske to je od posebnog značaja jer vodi ka visećem mostu na Velikoj Moravi i najkraći je put do njihovih imanja sa druge strane reke i do Svilajnca i Jagodine.

Da vozite automobil, traktor ili bicikl dobrim putem, kažu meštani, lako se naviknete. Kroz selo Vojska ojačana je kolovozna konstrukcija, afaltiran put i očišćeni odvodni kanali.

"Imamo ovaj deo puta isto do gore, do kolibe, toliko je lepo nasipano da je katastrofa, a pogotovo za ovaj deo puta što odgovara i meni i narodu za most", kaže meštanin Vojske Zoran Nedeljković.

Rekonstrukcija puta završava se kod visećeg mosta preko Velike Morave, između Bagrdana na jagodinskoj i Vojske na svilajnačkoj strani reke. Ovaj viseći most, napravljen pre šest decenija, jedan je od najvećih u Srbiji i omogućava 30-ak kilometara kraći put onima koji imaju imanja s druge strane reke.

Lakše i bezbednije do imanja ali i lepši put kroz selo. U Sedlaru su u toku završni radovi na rekonstrukciji glavnog puta.

U opštini kažu da su ove godine za putnu infrastrukturu u gradu i selima iz lokalnog budžeta izdvojili 391 milion.

„Mi moramo da približimo uslove na selu kao što su uslovi u gradu i tu postoje neki standardi koji su normalni u celom svetu, a to je da imate putnu mrežu, da imate vodovod, kanalizaciju, dom zdravlja u selu da mogu učenici da idu u školu, da uradimo trotoare, da bezbednost bude, tako da su to zahtevi koje imamo i u gradu i u selima", objašnjava Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Iz lokalne kase, ali i uz pomoć države i preko razvojnog programa Evorpske Unije, ovog leta grade se i pristupne saobraćajnice i komunalna infrastruktura za novu industrijsku zonu. U „Novoj zoni privređivanja" zemljište za svoj pogon već je kupila slovenačka prehrambena kompanija „Hočevar".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи