Masterklas Stefana Milenkovića na 10. ARLEMM-u

U Arilju je u toku 10. ARLEMM, letnja muzička manifestacija, koja širi i podstiče muzičku kulturu, posebno kod najmlađihđ. Danas su koncert održali polaznici masterklasa Stefana Milenkovića.

Četrnaestogodišnjem Matiji Spasojeviću ARLEMM je ucrtao životni put. Na prvom je otkriven njegov talenat i sa pet godina stigao je u Muzičku školu za talente u Ćupriji, a svakog leta je na ARLEMM-u.

Ove godine, Matija je učestvovao na završnom koncertu, zajedno sa ostalim polaznicima masterklasa profesora Stefana Milenkovića:

"Sad posle nastupa, osećam se jako dobro. Za ovo kratko vreme, na masterklasu, naučio sam mnogo toga, a dve stvari najbolje: da uvek imam slobodu u sviranju i kako se nositi sa tremom."

Uvek može i bolje, kaže Anja Ovaskainen:

"Mislim i da sam dosta napredovala za vreme masterklasa, tako da sam zadovoljna... Zaista je velika čast da radim sa tako velikim umetnikom."

"Ne samo što sam zadovoljan, nego sam presrećan, ispunjen sam zaista, jer svi su dali sve od sebe", naglašava violinista Stefan Milenković. "Ne samo danas na sceni, u tom finalnom koncertu, nego i ova zadnja tri dana gde smo radili dosta intenzivno."

Uspešan nastup polaznika, dodaje Milenković, širi dobre vibracije i pred njegov večerašnji koncert u Arilju, u okviru dvodnevnog Art festivala, na kom će nastupiti i Barselona Džipsi balkan orekstra, Ničim izazvan i Del Arno bend, a završne koncerte tokom vikenda imaće i polaznici drugih instrumenata i solo pevanja.

"Ne moraju oni da postanu muzičari naravno, ali mi moramo da gajimo publiku u našoj sredini", naglašava Natalija Mladenović. "I to što smo u početku osmislili kao jednu, čak ne manifestacije, nego aktivnost lokalnog karaktera, sada je daleko prevazišlo te granice."

Za prethodnih devet godina, kroz ARLEMM je prošlo više od hiljadu polaznika, a održano je više od 90 javnih časova i koncerata. Stefan Milenković je drugi put kao profesor, Matija Spasojević deseti kao polaznik, a s obzirom na njegov talenat, realno je očekivati u budućnosti i njegov masterklas na ARLEMM-u.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи