Osnovana Akademija u Šapcu

U Šapcu je osnovana Akademija strukovnih studija, šesta u Srbiji od ukupno četrnaest, shodno odluci Vlade.

Kako je rečeno na konstitutivnoj sednici Saveta, Akademija u Šapcu - koja će integrisati Visoku medicinsku, Visoku poljoprivrednu i Visoku školu za obrazovanje vaspitača - preuzeće zaposlene, imovinu, prava i obaveze, svih 1.300 studenata i njihovu evidenciju.

Cilj osnivanja Akademije je bolja nastava, saradnja sa privredom i kvalitetniji i obrazovaniji kadar.

"U interesu studenata, svih onih koji će iz Mačvanskog okruga a nadam se i šire, zbog kvaliteta koji nameravamo u narednom periodu da stvorimo, da privučemo što više studenata tako što ćemo biti atraktivni sa programima koje ćemo nuditi i što posedujemo kadar koji je zaista stručan", navodi Aleksandar Pajić, savetnik ministra prosvete.

"Za početak, Akademija će biti smeštena u nekadašnjoj Visokoj vaspitačkoj školi, jer se nalazi u centru, a iskreno se nadam da će grad imati sluha da pronadje prave prostorije za buduću akademiju. Mi ćemo uložiti svu svoju energiju da napravimo jednu dobru ustanovu kojom će se grad ponositi", kaže Marijana Isaković, v.d. predsednika Akademije strukovnih studija u Šapcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи