Banja Koviljača sve privlačnija gostima

Obnova infrastrukture, banjskih vila i Kur salona doprinela je tome da i ove godine za odmor i lečenje u Banji Koviljači vlada veliko interesovanje ne samo gostiju iz Srbije, već i iz regiona. Veliki broj turista u tom lečilištu boravi i zahvaljući vaučerima države.

U Banji Koviljači trenutno se odmara i leči više od dve hiljade ljudi. Vrhunska medicinska usluga, lekovitost vode i blata, ali i vaučeri države, kažu gosti, razlog su dolaska u to lečilište.

Za veliku posećenost zaslužna su i velika ulaganja, od onih u puteve, do obnove čuvenog Kur salona. Koviljača je ipak i dalje mala za sve one koji bi da dođu, zbog čega se uskoro očekuje i rekonstrukcija dve banjske vile. Godinama zatvoreni i pred urušavanjem hoteli "Gučevo" i "Podrinje" dobili su nove vlasnike, a uskoro će dobiti i novi izgled.

"Mi se nadamo da će novi vlasnici uložiti sredstva tako da će se povećati smeštajni kapaciteti u banji, a banja je svake godine sve punija gostiju, i ovo nam je na neki način i bila potreba da ovi devastirani objekti dobiju svoje titulare", Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Pored smeštajnih, u planu su i proširenja kapaciteta u terarapeutskom i velnes bloku Specijalne bolnice.

"Ono na čemu smo radili to je projekat proširenja velnes centra, gde će se dobiti i dva nova bazena i saune i kade i restoran i sve ono što sleduje jednom takvom savremenom velnes centru koji će biti najveći na prostoru Jugoistočne Evrope i koji će biti na više od četiri i po hiljade kvadratnih metara", kaže Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Svi kapaciteti u Banji Koviljači zakupljeni su do kraja sezone, a terapeuti u Specijalnoj bolnici rade u dve smene. Veliki broj turista doprineo je i podizanju kulturnog života na viši nivo, zbog čega gostima više prioritet nije samo lečenje već i odmor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи