Remontuje se toplovodna mreža u Boru

Radnici borske Toplane već nekoliko dana rade na rekonstrukciji toplovodne mreže u starom delu grada. Poslednjih godina u tom gradu je bilo velikih problema sa grejanjem, pa su nadležni odlučili da se na vreme pripreme za narednu grejnu sezonu.

U samom centru grada kod kružnog toka skraćuje se mreža i uspostavlja se nova na kojoj će biti mnogo lakše intervenisati ako nekada dođe do probijanja.

Na drugoj strani grada druga ekipa radnika JKP "Toplana" vrši priključenje grejanja stanarima koji su se do sada grejali na drva ili struju.

"Rešila sam da uvedem grejanje, godinama sam se grejala na drva. Shvatila sam da nije tako loše, inače više mi je dosadilo, ja sam ovde okolina nije loše grejanje", navodi Zorica Stošić, iz Bora.

"Vršimo priključenje, imamo još priključenja, tako da najmanje desetak priključenja ima od celih objekata tako da u Boru više nije moderno da se isključuje nego da se priključuje, vrlo mali broj zahteva je za isključenje više imamo priključenja nego isključenja", kaže brigadir Dragoslav Panić.

Na takozvanoj B magistrali prošle godine je bilo najviše problema. Na prostoru Novog gradskog centra 15 puta dolazilo je do pucanja ventila i više od 1000 ljudi ostajalo je bez grejanja.

"Da bi skratili mrežu i da bi što manje gubitaka imali mi smo napravili negde u podstanicama oko 44 prekidna ventila smo ugradili, zamenili smo stare ventile. U samim šahtama gde su stari isto ventili zamenili smo loptastim ventilima oko 30 komada. Oprali smo 53 izmenjivača, ostalo nam je još 85. Najvažnije je ti prekidni ventili koji su FI 450,350 i 300 koji su velikih dimenzija, upravo njih da zamenimo da skratimo mrežu da se ne bi desilo ovo što se desilo sa B magistralom", objašnjava Milutin Simić, direktor JKP "Toplana" Bor.

U JKP "Toplana" kažu da je vremena malo, ali da će rokove ispoštovati i početak grejne sezone dočekati spremno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи