Potreban siguran krov nad glavom za Jelenu Marković i njeno četvoro dece

U Izbenici kod Varvarina, u trošnoj kući, živi petočlana porodica Marković. Samohrana majka sa četvoro dece nije u mogućnosti da reši nagomilane probleme, sa kojima se suočava nakon smrti muža. Nedavno, kući u kojoj žive, isključena je i struja.

Jelena ima samo 23 godine. Za sobom i pred sobom nimalo lak životni put. Milica, Veljko, Nikolina i Dunja koja će sledeće nedelje napuniti 2 godine nemaju nikog osim nje. Oko dece koju sama podiže posla je puno, ali dragocenu pomoć već ima od petogodišnjih blizanaca.

Ono što Markovići ne mogu sami da reše je siguran i pristojan dom u kome bi imali osnovne uslove za život.

"U ovoj kući moje je samo polovina ove sobe gde sada stojimo. Ostatak pripada ostalim naslednicima od pokojnog muža iz prvog braka. Ovde uslova nema struja je isključena , eto polovina sobe gde ne može ništa da se smesti, a kamoli nas petoro", kaže Jelena Marković, iz Izbenice.

Naslednika stare oronule seoske kuće, bez kupatila i osnovnih uslova za život koji se ne odriču svog dela je više, što onemogućava Centar za socijalni rad da bar sanira postojeće stanje.

"S' obzirom da nemamo u svom vlasništvu kuću koju bi smo mogli da damo na korišćenje , a porodica nema imovinu u svom vlasništvu nismo u mogućnosti trenutno da bolje uslove za stanovanje porodice. Sve što smo dosada bili u mogućnosti porodici je obezbedjeno ali svakako je najbitnije kupiti stambeni objekat bilo koje veličine da bismo kao lokalna samouprava mogli da adaptiramo prostor", navodi Ivanka Milenković iz Centra za socijalni rad u Varvarinu.

"Našla sam prikladnu kućicu ovde u selu gde bi zadovoljavala potrebe četvoro dece i mene.Nalazi se nedealeko od škole cena te kuće je 3.000 evra što ja ne mogu da skupim nikako", kaže Jelena Marković.

Jelena sa decom živi od minimalne porodične penzija i socijalne pomoći što je dovoljno za mleko, hleb, pelene i osnovne potrepštine, ali ne i za siguran krov nad glavom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво