Košarkaški kamp na Vlasini

Vlasinsko jezero ne može da se pohvali bogatim smeštajnim kapacitetima i velikim brojem turista, ali ono ima prirodne lepote i specifičnu nadmorsku visinu zbog čega se sve više vrhunskih sportista baš ovde pripremaju pred važna nadmetanja.

Ko je bar jednom bio na Vlasinskom jezeru zna zbog čega je Vlasina poznata i kao najveća fabrika crvenih krvnih zrnaca u ovom delu Evrope.

Smešteno na 1200 metara nadmorske visine jezero je uvek bilo privlačno za pripremu sportista i naših i inostranih. Već drugu godinu za redom ovde su mladi košarkaši na kampu koji organizuje naš proslavljeni reprezentativac Nemanja Bjelica.

"Mi smo naravno prezadovoljni, to je jedan od glavnih faktora zašto smo izabrali ovu lokaciju, znači nadmorska visina, ceo ovaj deo okružen šumskim pojasom tako da su uslovi idealni za bavljenje sportom", kaže Stevan Antić iz Košarkaškog kampa Nemanje Bjelice.

Na Vlasini na pripremama su i mladi biciklisti iz Turske. Oduševljeni su terenima i onim što su ovde videli i doživeli.

"Znam Srbiju dobro, bio sam ovde mnogo puta, prošle godine u Novom Sadu, prvi put smo na Vlasini i ovo je izuzetno mesto za treing naših biciklista na 1200 metara nadmorske visine", navodi Dželal Sitež, selektor turske reprezentacije u biciklizmu.

Svestan da Vlasinsko jezero može postati centar sportskog turizma Milorad Miša Radulović je u svom hotelu izgradio i sportsku halu koja sportistima omogućava rad kao u najvećim evropskim centrima. Zbog toga je mnogim našim reprezentacijama od rvača do kik boksera ovo postala pripremna baza pred svako veliko takmičenje.

„Iza njih nam dolaze odbojkaši, džudisti, karatisti, tekvondo, škola plesnih igara tako da smo otprilike ove cele sezone maksimalno popunjeni", kaže Milorad Radulović.

Vlasinsko jezero nema bogatu vanpasionsku ponudu. To mnogi gosti pa i turistički radnici vide kao veliku manu. S druge strane kao region sa izuzetnim prirodnim odlikama Vlasina je postala oaza mira koja je neophodna za pripremu vrhunskih sportista. Zbog toga bi u budućnosti valjalo razmišljati o izgradnji nacionalnog sportskog kampa koji bi sigurno doprineo da se Vlasina pozicionira kao sportski centar ne samo u Srbiji već i u ovom delu Balkana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво