Investitori iz Katara najavili rekonstrukciju četiri hotela na jugu Srbije

Hoteli na Vlasini, u Surdulici i u Crnoj Travi, koji su privatizovani pre tri godine, još uvek ne rade punim kapacitetom, jer su, do nedavno, investitori iz Katara čekali neophodne dozvole.

Hotel "Vlasina", jedan je od četiri objekta koje su biznismeni iz Katara pre tri godine kupili, ali je tek pre dva meseca završen postupak privatizacije.

Dobili su neophodne dozvole za rad. Nisu odustali od planova za izgradnju sportsko turističkog kompleksa, ali dok se ne usvoji Plan detaljne regulacije za područje Vlasine nije dozvoljena gradnja.

Po savetu advokata u početku su uložili pola miliona evra od ugovorenih obaveza u rekonstrukciju ovog i hotela u Surdulici.

"Osnovni razlog zbog čega nema smeštajnih kapaciteta na Vlasini jesu još uvek administrativni razlozi, a to je naš nezavršen detaljan urbanistički plan, nepostojanje kanalizacionog prstena. Sve to uslovljava da gradnje nema, da ono što se pokušava je vrlo skromno", objašnjava Biljana Nikolić, direktor TO Surdulica.

"Katar je država, bogata država, meni su vlasnici rekli da su bili u krizi u Kataru i da su ovde u krizi. Zadnje dve godine ništa nisu radili. Kao lokalna samouprava maksimalno ćemo im pomoći oko svega, ako treba oko zemljišta, i oko taksi i bilo šta, oko priključaka, voda struja kanalizacija, samo dajte da rade", kaže Novica Tončev, predsednik SO Surdulica.

U lokalnoj samoupravi su optimisti nakon razgovora sa vlasnicima iz Katara. Očekuju da do kraja godine počne rekonstrukcija 4 objekta i izgradnja bazena i sportskog centra na Vlasini.Trenutno je na raspolaganju turistima 2000 ležajeva, najviše u privatnom smeštaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво