Turista u Srbiji - Anino radno mesto

Da radi, po mišljenju mnogih, najlepši posao u Srbiji - tri meseca putuje po našoj zemlji i o tom putu izveštava na društvenim mrežama, dobila je Ana Kostadinović iz Beograda, apsolvent novinarstva na Fakultetu političkih nauka, na osnovu kokursa "Serbian Advenčers". Na tom putu, Ana je stigla u Šabac. Evo kakva su joj turistička iskustva do sada.

"Nisam mogla da pretpostavim koliko je Srbija lepa zemlja, koliko impresivnih predela, istorijskih lokaliteta, adrenalinskih aktivnosti i ljubaznih ljudima imamo" priča Ana Kostadinović,  kojoj je Šabac na pola puta od ukupno 200 destinacija koje planira da poseti.

Zato preporučuje da odmor provedemo u Srbiji i uz kanjon reke Uvac predlaže još neke destinacije: "Zvezde iznad Kamene gore, koja mi je jedan od poslednjih i dominantnih utisaka tog dela Srbije, vazduh na Fruškoj gori, i činjenica da iako je reč o ravnici, Vojvodina može biti vrlo uzbudljiva, krstarenje Drinom do Višegrada , slapovi Sopotnice, Kapetan Mišin breg..."

U rodnom Šapcu za koji kaže da grad koji u duhu kulture živi tokom čitave godine, planira da prvi put poseti planinu Cer, Trojanov grad, Lipove vode, spomen kompleks Cerske bitke i pejzaže Pocerine i Jadra.

"Sve ono što čini kulturne i prirodne vrednosti Cera. Ono što me zaista raduje, to je da se to dešava u trenutku kada je Cer ušao u zvanična postupak za dobijanje statusa zaštićenog područja, predeo izuzetnih odlika-planina Cer prve kategorije", kaže Ana Pavlović, turistički vodič na Ceru.

Ana Kostadinović je do sada na društvene mreže postavila 250 različitih objava, video i foto materijala koje pratioci sa oduševljenjem komentarišu.

"Ono što sam primetila da se ljudima najviše dopada, jeste kada ispadnem nespretna ili spontana na tim terenima što donekle i jeste bila zamisao, a to je da sam ja jedna obična turistkinja koja uživa u ovome, a ne pofesionalac", navodi putnica kroz Srbiju.

Suština ovog projekta jeste da promoviše Srbiju kao destinaciju, da sačuvamo tradiciju, ali i da koristimo moderne tehnologije u turizmu i lako odlučimo kuda na odmor-poručuje Ana koja s ljubavlju radi posao iz snova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво