Večeras počinje Drinska regata u Bajinoj Bašti

Koncertom grupe "Balkanika" u Bajinoj Bašti večeras počinje 26. Drinska regata, koja je posle Egzita i Guče najveća letnja manifestacija u Srbiji. Sve do nedelje smenjivaće se različiti programi u gradu kraj Drine a centralni deo je zabavno-rekreativni spust u subotu.

Živopisni karneval na vodi sa desetinama hiljada učesnika, prošle godine iz četrdesetak zemalja kao najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope i domaćini i gosti, ljubitelji reka i prirode nestrpljivo čekaju. Domaćini obično imaju slične brige.

"Mi ove godine, kao i prošle, imamo problem sa smeštajem i traži se i čamac više, malo je problem i izmena Zakona o manifestacijama na vodi, gde je malo rigoroznija kontrola kada je u pitanju upotreba alkohola", kaže Radomir Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta.

Organizatori najavljuju da će o bezbednosti brinuti stotinak ronilaca, 250 policajaca na obali, pet medicinskih ekipa na vodi i pet stacionarnih. Veliki deo odgovornosti je i na učesnicima regate za koje neće biti kotizacije, ali je registracija plovila obavezna kao i mapa šest opasnih mesta na kojima su stene i virovi.

"Apelujem, pre svega, na sve učesnike regate koji budu došli ove godine u Bajinu Baštu, imamo pet dana sadržaja, imamo predivne kafiće, bašte, restorane, imamo predivne koncerte. Mogu da se opuste na svim tim mestima i da popiju neku, ali na samoj manifestaciji, u uslovima kada je reka ovakva kakva je kada su ovakvi vremenski uslovi, najbezbednije za sve, a tako i zakon kaže da se ne koristi alkohol na samoj manifestaciji", kaže Dejan Mlađenović, direktor STC "Bajina Bašta".

Posetioce Bajine Bašte, osim karnevala na vodi, očekuju različiti sadržaji od gastronomskih takmičenja u spremanju riblje čorbe od drinske ribe, sportskih i muzičko-zabavnih koji okupe više od sto hiljada gostiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво