U Loznici polufinale "Siti gejmsa"

Međunarodna manifestacija "Siti gejms", koja se po 4. put održava u Srbiji, mnoge podseća na čuvene "Igre bez granica". Polufinalno veče održano je sinoć u Loznici, a pobedu je odnela ekipa iz Zaječara.

Šest timova iz šest gradova u Srbiji na bazenu Sportskog centra Lagator, odmerilo je svoje snage u spretnosti, izdržljivosti, ali i kolegijalnosti. Reč je o igri koja, kažu, kroz zabavu i sport jača prijateljstva i veze među gradovima.

"Mi smo nekako svestrana ekipa, pa ćemo to pokušati da uklopimo na najbolji mogući način da predstavimo ovde na ovom poligonu Loznicu", kaže Jasmina Simić iz Loznice, a Katarina Lazarević, iz Niša ističe: "Znate kako, upoznajemo se, steknemo prijateljstvo iz gradova širom Srbije, svi se ovde družimo, a ujedno se i takmičimo, ali kroz igru."

U igrama na vodi, učesnici su se nadmetali u trinaest različitih disciplina, a bodrila ih je publika svih generacija.

Ova manifestacija u Srbiji se održava se četvrtu godinu za redom, a Igre su osmišljene i pokrenute 2010. godine. Nakon par sezona, postalesu popularne i na evropskoj sceni.

"Koncept je nastao, eto baš zbog "Igara bez granica", to nam nekako svima nedostaje, čak nama mlađima koji to i nismo gledali naši stariji stalno prepričavaju, a ovi stariji rado gledaju "Siti Gejms" gde se sećaju tih nekadašnjih "Igara bez granica" gde se prosto uveče uživalo uz taj program i te igre", kaže Tijana Gojković, pi ar „Siti Gejmsa".

"Organizacijom ovakvih događaja na pravi način promovišemo naš grad, ali promovišemo i našu brigu o mladima i razvoju sporta", kaže Dejan Stalović, gradski menadžer.

Veliko finale "Siti gejmsa" biće održano u Čačku. Šampion Srbije predstavljaće našu zemlju na velikom Međunarodnom takmičenju 2020. godine u Sloveniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво