Kamperi na Velikoj Moravi

U improvizovanom kamp naselju kraj Velike Morave, nadomak Ćuprije ali dovoljno daleko od gradske gužve, tokom leta odmaraju se meštani, Jagodinci i povremeni gosti.

Imaju sve što im je potrebno, a iznad svega slobodu, čist vazduh, mir i odlično društvo. Blizu su grada, tačnije mosta na Moravi, a opet izdvojeni od svega, odnedavno imaju česme, tuševe, mesto za roštiljanje.

U improvizovanom kampu na obali reke ima stalnih stanovnika, zatim kampera koji tu dođu posle posla, a neki su tu samo tokom vikenda.

Dok se kupus krčka u kotliću valja srediti kamp jer je nedavno nevreme napravilo dosta štete, nanelo granje i odnelo tende.

Kamperi sami brinu o okruženju, dežuraju na smenu, ali tvrde da nikada nije bilo nikakvih problema. Posebno je, kažu, lepo uveče, kada se uz vatru svi okupe.

Kamperi ali i brojni Ćupričani redovno se kupaju u Moravi, mada niko zapravo i ne zna da li je voda čista i bezbedna.

Zbog specifičog položaja Ćuprija je redovno leti jedno od najtoplijih mesta u Srbiji. Upravo tada kraj Morave i ima najviše onih koji spas od žege traže u prirodi u hladu stoletnih topola, nadomak grada, ali ipak dovoljno daleko od asfalta i svakodnevne gužve.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 23. jul 2019, 21:10) - Ćupričanin [neregistrovani]

Kamp

Ovaj kamp sigurno nije među boljima u Srbiji ali nije ni improvizovan. Ima česme, toi wc i tuš.