Program pomoći bivšim osuđenicima u Kragujevcu

Nemačka fondacija"Help" predstavila je u Kragujevcu projekat pomoći bivšim osuđenicima. Ideja je da se, dodelom grantova, bivšim osuđenicima, pruži šansa za pokretanje sopstvenog biznisa.

U ovom procesu veoma je važna podrška lokalnih zajednica u koje se ova lica vraćaju. Potrebno je da sadrži konkretne mere i postupke kojim će podržati bivše osuđenike nakon izlaska iz kazneno-popravnih ustanova.

"Imajući u vidu statističke podatke da je u proserku broj zatvorenika u Srbiji oko deset hiljada, od toga su 60 posto bivši zatvorenici, a godine starosti 35 ,97 posto su muškarci što znači da su ta lica sposobna i mogu da rade , navodi Nikola Ribarić Načelnik Gradske uprave Kragujevac.

Udruženje "Posle kiše" se već nekoliko godina bori za socijalnu jednakost kroz pružanje podrške i pomoći bivšim osuđenim licima. U ovom slučaju - grantovima u visini od 2400 evra koje dodeljuje nemačka organizacija "Help".

 

"I bez novčanih isplata već je donacija isključivo u opremi. Sam projekat se radi na teritoriji Srbije i danas imamo prezentaciju za članove udruženja Posle kiše, o tome kako da obave usluge koje su vezane za projekati način kako da konkurišu za te grantove", kaže Vojkan Milovanović iz kancelarije Fondacija "Help" u Nišu.

Na taj način, bivši osuđenici dobiće priliku da za sebe obezbede posao i sigurniju budućnost. i sigurna budućnost. Nemačka fondacija dodeliće grantove i kragujevačkim članovima NVO "Posle kiše".

 

broj komentara 0 pošalji komentar