Kamp mladih radio-amatera

Danas je dan Saveza radio-amatera Srbije. Mladi članovi ovog pokreta obeležavaju ga radno u okviru kampa koji se organizuje četvrtu godinu za redom, a učesnici su uglavnom učenici osnovnih i srednjih škola.

U Rožanstvo na Zlatiboru stigli su sa raznih strana, iz desetak mesta, različitog uzrast i želja, ali im je interesovanje za radioamateritzam mnogo više od hobija - predanost i ljubav.

"Uz pomoć ovog hobija ja sam upoznala dosta divnih ljudi, neki od mojih najboljih prijatelja su radio-amateri, tako da je prijateljstvo prva stvar. Druga je održavanje radio-veza gde imamo priliku da pričamo engleski, da se čujemo sa ljudima iz različitih delova sveta, upoznajemo kulturu, putujemo mnogo", kaže Marija Kostić iz Leskovca.

Kamp je napravljen s ciljem popularizacije, podmlađivanja i omasovljenja pokreta koga se većina ljudi seti tek u nekim teškim situacijama.

"Kad pričate o radio-amaterima, obično se sete svi bombardovanja, ili zemljotresa, ili poplava. Naravno to je naše, to uvek radimo, ali ima i drugih stvari. Ovde imate dece iz cele Srbije, znači posle pola sata pošto su došli ovde oni su se već družili. Drugo, 90 odsto radio-amatera, ovih momaka i devojaka koji ostanu radio-amateri to im odredi u životu neku orijentaciju, profesionalnu", objašnjava Slobodan Stanković, organizator Kampa.

Nije retkost da se oko radio-stanice okupi porodica, da se ljubav i znanje prenose s generacije na generaciju. Menjaju se tehnički uslovi ali ne i njihov radio-pozdrav 73, kao obavezni znak - ovog puta za naše gledaoce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи