Ne zna se uzrok tegoba kod dece koja su trenirala u akvaparku

Šesnaestoro dece koja su sinoć zbog tegoba koje su osetili za vreme treninga u jagodinskom akvaparku prevezena u bolnicu, posle pregleda otpuštena kućama. Uzrok kašlja još nije sa sigurnošću utvrđen.

Sumnje da je kašalj izazvan većom količinom hemikalija u vodi nisu potvrđene. Deca se dobro osećaju i večeras nastavljaju sa redovnim aktivnostima u bazenu. 

Analize - koje je sinoć izvršio Zavod za javno zdravlje u Ćupriji - pokazale su da je voda ispravna, rekao je za RTS Zoran Gligorijević, direktor akvaparka.

Gligorijević je dodao da je mogući uzrok kašlja iritantni miris iz vazduha, posle tretiranja tog dela grada protiv komaraca. Takođe, napominje da su ostala deca, a bilo ih je pedesetak, normalno trenirala tokom cele večeri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво