Mala Valjevka među najtalentovanijim sportistkinjama

Među valjevskim sportistima, 11-godišnja plivačica Maša Cvetković na vrhu je liste najtalentovanijih u individualnim sportovima.

Jedanaestogodišnja Valjevka Maša Cevtković, u kategoriji pionira, oborila je tri državna rekorda na 1500 metara kraul. Plivanje trenira pet godina, a medalje niže i u plivanju na 200, 400 metara i štafeti 4 puta 50.

„Posebno sam ponosna na one moje tri medalje sa državnog prvenstva. Onda na jednu medalju iz Mađarske, koje je bilo jako teško takmičenje i svi su mislili da ja ne mogu da uzmem tu medalju, ali sam je ja uzela. Kada mogu da uskladim sve, onda mi nije teško. Onda imam vremena i da izađem da se vidim sa nekim drugarima, da idem na trening, da učim i sve to", kaže Maša Cevtković, članica Plivačkog kluba "La Kolubara", Lazarevac

Veliki talenat zahteva dobre uslove za treniranje i posvećenost roditelja i trenera Maši. U postizanju sve boljih rezultata ne posustaje. Šest puta nedeljno na treninge putuje u Lazarevac, u pripremnom periodu devet puta nedeljno. A u školi ima sve petice.

„Sto kilometara svako veče. U školi imaju razumevanja, puštaju je sa poslednjeg časa. Čak je u školi, ona ide u Osnovnu školu ‘Andra Savčić’, ušla u neki program, ja mislim da se zove IOP 3, za obdarenu decu", ističe Ljiljana Knežević Cvetković, Mašina majka

Izazov za Mašu Cvetković je takmičnje u akvatlonu. Članica je valjevskog ATP kluba. Prošle godine na državnom prvenstvu osvojila je zlato za pionire, ove godine bronzu, jer se borila u konkurenciji kadeta.

„Talenti nisu masovna pojava ali, s druge strane, sva deca imaju pravo da se bave sportom i kad uočite da je jedno dete talentovanije, svakako je i veće zadovoljstvo u poslu kojim se bavite", kaže Branislav Kovačević, trener akvatlona.

Maša Cvetković intenzivno se priprema za državno prvenstvo u velikim bazenima za kadete, uskoro u Kruševcu. Sa radošću očekuje i boravak u razvojnom kampu za darovite plivače u prestonici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво