Putevi vraćaju stanovništvo u sela

U opštini Bojnik počelo je asfaltiranje puteva u tri sela. Vrednost ove investicije je 50 miliona dinara. Do kraja godine u ovoj opštini kreće i izgradnja dugo čekane saobraćajnice preko Radan planine a već početkom avgusta i realizacija projekta agro industrijska zona u selu Kosančić vrednog milion evra.

Zbog lošeg puta se pre četredeset godina iselio iz rodne Stuble u Beograd. Stanimir Vojinović kaže da je ovaj prizor sa teškom mehanizacijom ispred svoje kuće čekao skoro ceo život. Kada se put završi vratiće se da živi ovde.

"Pobegao maltene iz sela a više volim selo nego išta. Sada kada dodje asflat vratićete se? Kako da ne, sto posto nema sile druge" kaže Stanimir Vojinović iz Stubla.

Stubla je jedno od najvećih sela u opštini Bojnik. Ima oko 500 kuća, nekada je ovde živelo više od dve hiljade ljudi. Oni koji su ostali bave se poljoprivredom, a novi put daje nadu.

"Za meštane sela znači puno, sa povezivanjem sa Leskovcem, znači i za opstanak na selu" naglašava Dragan Rajković iz Stubla.

"Normalno da čemo bolje da plasiramo, brže ideš na njivu manje trošiš naftu i sve završavaš" kaže Dragan Tasić iz Stubla.

Osim Stuble novi put uskoro će dobiti još dva sela. Izuzetno važna investicija za opštinu Bojnik čime se realizuje obećanje predsednika Vučića koje je dao pre nekoliko meseci prilikom posete ovoj opštini.

"Za ovo selo konkretno dužina puta je 1200m, širina 4m a procenjena vrednost je 13 i po miliona po projektu. Gornje Brijanje dužina 750m procenjena vrednost oko 16 miliona 400 hiljada, Plavce je u dužini od 1500m a procenjena vrednost je 20 miliona dinara. Gledano sve je oko 50 miliona dinara" kaže Nebojša Nenadović predsednik Opštine Bojnik.

Posle nekoliko decenija u opštini Bojnik počeli su da se realizuju važni infrstrukturni projekti. U selu Kosančić početkom avgusta kreće izgradnja agro industrijske zone, investicije vredne milion evra. Pored toga već se krenulo sa izgradnjom idejnog projekta za put preko Radan planine koji bi povezao Lebane, Bojnik, Kuršumliju. Time bi turističke destinacije Caričin grad i Djavolja varoš odnosno Sijarinksa i Prolom banja bile povezane što bi omogućilo jedinstvenu turističku ponudu i veće prihode za opštine na jugu Srbije.

 





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи