Najpoželjnija destinacija na Balkanu

Na Kopaoniku je u toku letnja turistička sezona. Zahvaljujući brojnim sadržajima, poput letnje skijaške staze, avantura parka, vožnja električnim biciklama do Gobelje, Kopaonik je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na Balkanu. Uporedo sa jačanjem turističkih potencijala na ovoj planini rešavaju se i infrastrukturni problemi.

Od paraglajdinga, preko spusta biciklama do alpinizma ili pešačenja do obližnjih manastira podno planine, Kopaonik gostima nudi brojne sadržaje za odmor, zabavu i rekreaciju.Turisti uživaju: „Lepo je ovde. Ima puno turista. Dolazim iz Indije. Volim ovo zelenilo, jednostavno divno je.Najviše volim ovde svež vazduh i to što nema gužve. Super što radi neka žičara pa možemo otići i šetati po planini, i to što nam se najviše dopada na Kopaoniku. Izdvojila bih to što je jako lepo kada sam sa porodicom. Svež je vazduh i možemo da se šetamo i vrlo lepo uživamo na planini".

U centru Kopaonika, tokom ovog leta izgradiće se heliodrom i garaža sa 312 parking mesta. U ovaj projekat Skijališta Srbije i ministarstvo turizma uložili su 570 miliona dinara.

"Beležimo dobre rezultate. Mnogo veća posećenost nego prošle godine. Tome ide u prilog vreme, koje je ove godine mnogo lepše nego prošle. Bile su celog leta kiše, tako da očekujemo mnogo bolju ovu od letnje sezone prošle godine kaže Darko Jovanović, rukovodilac Ski centra Kopaonik.

"Za sve one goste koji žele da pobegnu od gradske buke i vrućine pripremili smo dosta interesantnih sadržaja kao što su vožnja kvadovima, safari, pešačke ture", ističe Miodrag Janković, Hotel Gorski na Kopaoniku.

Najveća atrakcija na Kopaoniku je letnja skijaška staza dužine 900 metara, od Krsta do Doline sportova, jedina te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Privilegija je voziti se leti žičarom Pančić ekspres, do najvišeg vrha ove planine na 2017 metara nadmorske visine, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво