Gradilišta na petnaest lokacija

Od početka građevinske sezone u Novom Pazaru radi se svakodnevno na uređenju grada bez ijednog dana predaha. Asfaltiraju se ulice, uređuju sportski tereni, zelene površine, popločavaju trgovi, čiste rečna korita i realizuju drugi projekti u oblasti komunalne infrastrukture.

Od planiranih osamdeset ulica na području Novog Pazara do sada je asfaltirana trećina. Gradilišta su otvorena u Izbicama, Deževi, Sutenovcu, Selakovcu i drugim naseljima na periferiji grada. Žitelji u zabačenim prigradskim krajevima na asfalt su čekali više decenija.

"Ovo će mnogo da znači, što bi rekli za kamion i za avion ovde imaju da prođu. Ovo je 6 metara put plus metar trotoara s leve i desne strane."

"Deca idu u školu, onda blato, moraju da idu prljava ali sad smo zadovoljni".

"Pored te prašine koja je bila prisutna gotovo svakog dana još u letnjem periodu, te vode koje idu sa ovih okolnih brda pravile su, svaki put kad bi padale kiše ogromne probleme", kažu novopazarci.

Radi se i vikendom ali i na tepraturama koje su veoma visoke.

"Teško je, vruće je ali, trudimo se da završimo posao", kaže Edževit Ardović, radnik AD "Novi Pazar - put".

Od početka građevinske sezone Novi Pazar iz dana u dan menja. Uređuju su platoi ispred solitera Kula, Kulturnog centra i Žitnog trga, pasaža lučne zgrade, čiji je krov bio potpuno propao i ugrožavo je bezbednost građana.

"Gradska uprava je izdvojila iz svog budžeta više od milijardu dinara za izgradnju pre svega infrastrukture, asfaltiranje lokalanih puteva i ulica, izgradnju vodovodne, kanalizacione, kišne mreze", naglašava Nihad Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Pored putne i komunalne infrastrukture u planu je i izgradnja novih sportskih objekata i uređenje postojećih sportskih terna. Trenutno se obavljaju radovi na petnaest lokacija u gradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара