Kulturno leto u Banji Koviljači

Obnova čuvenog Kur salona u Banji Koviljači, omogućila je i nove sadržaje u tom lečilištu. Uz tradicionalne i zabavne manifestacije, održavaju se koncerti klasične muzike i baletske predstave.

Od početka ovogodišnje banjske sezone, gosti, ali i meštani Banje Koviljače prvi put su imali priliku da u svečanoj sali Kur salona slušaju koncert Beogradske filharmonije i uživaju u baletskoj igri prvaka Narodnog pozorišta, koji su izvodili delove iz klasičnog baletskog reportoara poput Don Kihota i Labudovog jezera.

Ispred čuvenog zdanja, nedavno je održan i Kraljevski karneval, u okviru kojeg je učešće uzelo više od petsto ljudi iz svih krajeva naše zemlje, ali i regiona.

Ove, ali i brojne druge manifestacije poput Festivala LilaLo koji počinje u sredu, a koji je posvećen lilama i Petrovdanu, su kažu, u velikoj meri obnovile kulturni život u Koviljači, a namera organizatora je da ovo mesto u budućnosti ne bude samo prepoznatljivo kao rehabilitacioni centar.

 

"Upravo u znak tog velikog praznika Petrovdana mi smo pripremili predivan program kako u parku u Banji Koviljači gde će se prvi put zaigrati jedno internacionalno kolo za dukat i jedan predivan sastanak, susret kulturno-umetničkih društava sa obe strane reke Drine uz prateće etno bazare i druge sadržaje, a a u prelepoj sali Kur salona nastupiće simfonijski orkestar zajedno sa crkvenom horom", najavljuje Snežana Perić, direktorka Turističke organizacije grada Loznice.

"Biće još takvih događaja jer želimo da svi naši gosti i oni koji dolaze širom Srbije i oni koji dolaze iz inostranstva, kad dođu u naš lepi kraj ponesu lepe uspomene i vide nešto nesvakidašnje što do otvaranja Kur salona nisu mogli da vide u Banji Koviljači", kaže Aleksandar Jokić, direktor Specijalna bolnice za rehabilitaciju u Banji Koviljači.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара