Serbika: Od smele ideje do modnog brenda

Olgica Božinović, inženjerka tehnologije, majka troje dece i uspešna poslovna žena stvorila je u Kruševcu svoj brend u proizvodnji garderobe za decu.

Pod istim krovom Olgica je stvorila i dom i firmu. Punu deceniju, s jednakim uspehom , rasli su i porodica i posao u koji se upustila bez ikakvog iskustva u konfekciji.

Za prvi rođendan svog sina nije mogla da nađe svečano odelce u Beogradu, Nišu i Kruševcu, kaže Olgica Božinović, zbog čega je predložila suprugu dasami proizvode elegantne stvari za decu:

"Eto tako je to krenulo."

Na putu od smele ideje do modnog brenda, Olgica je savladala veštine dizajniranja, modeliranja, krojenja. Sve osim šivenja, o kojem brinu profesionalne krojačice, uz iskusne i sasvim mlade.

"Ovo je moj prvi posao", kaže Ivana Stojković. "Mnogo mi je značilo zato što sam stekla samopouzdanje i krenula punom parom da se usavršavam na ovome što volim."

Bračna sloga prenela se i na posao. Bez podrške supruga, kaže Olga, ne bi uspela.

"Ja pomažem na sve načine", potvrđuje Zoran Božinović. "Kad je potrebno decu čuvati, onda ja sam taj. Kad je potrebno nešo ispraviti, doraditi, isporučiti, ja sam taj opet. Tako da sam ja ovde multifunkcionalni u radnji."

Ipak, najbolji promoteri porodičnog posla su sinovi - Vukašin, Mitar i Jakov.

"Kad dođem u školu, svi drugari iz mog odeljenja kažu da sam lep", kaže osmogodišnji Mitar. "Ne samo iz mog odeljenja, svi iz škole mi kažu da sam lep." I desetogodišnji Vukašin voli , kako kaže, da se oblači elegantno.

Engleski kačket za dečake, neizostavni modni detalj britanske aristokratije, iz Kruševca je osvojio tržište Srbije.

"Ovde sam našla jedan mir koji u Beogradu nisam mogla", ističe Olgica. "I Kruševac je idealan za porodicu. Idealan za odgajanje dece i smatram da sam napravila dobar potez."

Uz porodičnu sreću, potvrdila je to i nagrada za brend godine koji je na Dečjem sajmu u Beogradu "Serbika" ponela 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи