Petrovac na Mlavi: Obnova posle poplava

Opština Petrovac na Mlavi pretrpela je prošle godine velike štete od poplava. Sredstva za obnovu objekata i uređenje vodotokova obezbeđena su iz fondova Svetske banke preko Kancelarije za javna ulaganja. Radovi još traju, a tim povodom predstavnici ovih institucija posetili su petrovačku opštinu.

Štete od prošlogodišnjih poplava u opštini Petrovac na Mlavi bile su velike, ali su godinu dana kasnije jedva vidljive. Preko Kancelarije za javna ulaganja u obnovu oštećenih objekata uloženo je preko pet miliona evra, dobijenih od Svetske banke. Da su ta sredstva dobro iskorišćena uverili su se i predstavnici ovih institucija.

"Moram da napomenem da su sredstva koja su uložena, sredstva iz jedne posebne linije Svetske banke, i meni je posebno zadovoljstvo što su predstavnici Svetske banke danas sa nama, da se i svojim očima uvere u sve projekte na koje je potrošen taj novac koji su nam oni stavili na raspolaganje", napominje Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. I dodaje: "To je jedna specijalna linija, Srbija je prva zemlja u regionu kojoj je ta linija bila odobrena."

Iz fondova Svetske banke finansira se izgradnja nove brane na reci Busur, čije je pucanje i dovelo do poplava. Takođe, urađeni su i drugi zaštitni objekti na bujičnim vodama. U toku je rekonstrukcija mosta na Mlavi u centru Petrovca, koji je žila kucavica ove opštine. Takođe obnovljene su i škole u selima Burovac i Krvije, koje su teško oštećene u poplavama.

"Rekonstruisane škole nisu važne samo zbog broja đaka koji tu pohađaju školu. Tu su i delovi vrtića, zatim kulturno-umetnička društva, sportske organizacije. Čitave mesne zajednice koriste tu školu", kaže Duško Nedinić, predsednik Opštine Petrovac na Mlavi.

Petrovac na Mlavi ima mali budžet, i spada u nerazvijene opštine, tako da bez pomoći Kancelarije za javna ulaganja saniranje posledica poplava ne bi bilo moguće, kažu u ovoj opštini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво