Opovo: Izgradnja regionalnog i lokalnih puteva

Opština Opovo je trenutno najveće gradilište u južnom Banatu. Rekonstruišu se putevi u okolnim selima, a posle nekoliko decenija grade se novi putevi između naseljenih mesta, a sve u cilju bezbednijeg saobraćaja i bržeg razvoja malih sredina.

Posle završetka obnove dotrajalih puteva u Sefkerinu, Barandi i Sakulama, započeta je izgradnja novog asfaltnog puta u dužini od 14 kilometara između sela roda-Sakula i filmskog sela-Barande. Put će biti širok 6,20 metara, što je za metar više nego ranije,a izgradiće se i 15 otresišta koja su veoma važna za poljoprivrednike.

 

Meštani Sakula su zadovoljni i kažu da im mnogo znači nov put, jer će moći lakše da se mimoilaze traktorima i kombajnima sa drugim vozilima. Pamte kada je ovde iz samodoprinosa postavljen prvi kameni put i kada je 1974. godine izgrađen prvi sloj asfalta i sad očekuju da ima više slojeva i da će biti dobro sve urađeno.

Vrednost ove investicije koju finansiraju „Putevi Srbije" je 280 miliona dinara, koliko iznosi i godišnji budžet opštine Opovo:

"Put je bio u potpuno ruiniranom stanju, rehabilitacijom ovog puta dobijamo modernu saobraćajnicu i ono što je jako važno Sakule dobija izuzetno važno mesto ne samo na turističkoj mapi AP Vojvodina i Srbije, već i u privrednom smislu razvijanjem industrijske zone dobićemo na boljem kvalitetu života", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

U toku je i izgradnja 6 faze puta između Opova i Debeljače i ovaj putni pravac koji će povezati opštine Opovo i Kovačica biće završen početkom sledeće godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи