Biblioteka na prokupačkom bazenu

Na ulazu u gradski bazen u Prokuplju Narodna biblioteka "Rade Drainac" postavila je štand sa knjigama koje mogu besplatno da se iznajme dok vreme provodite na kupalištu. Dnevno bazen poseti blizu hiljadu Prokupčana, među kojima je najviše dece školskog uzrasta.

 Maša i Nina letnji raspust provode uz knjigu na gradskom bazenu u Prokuplju.

 

"Ovo je knjiga Rajska vrata, i to nam je preporučila nastavnica, odnosno pričala nam je kako je ona čitala tu knjigu, pa sam je po preporuci uzele još juče", kaže Maša Spasić.

Nina Simović dodaje: "Ja obožavam da čitam knjige, pogotovo na bazenu, kad je lepo i sunčano i onda se svaki put lepo provedem. Danas sam počela da je čitam, pa ako ne završim sutra ću."

Ove godine gradska biblioteka na ulazu je postavila štand sa knjigama koje mogu besplatno da se iznajme. Uglavnom je to lakša literatura,namenjena opuštanju i zabavi.

"Uglavnom volim sve da čitam ali sada na bazenu, pošto sam video da je biblioteka otvorena i na bazenu ja sam evo na primer uzeo da čitam Zagora, da se opustim stripove sam uzeo da čitam", kaže Dušan Barjaktarević.

"Zabavnik sam uzeo samo da bih imao nešto kad je vrelo, kad je sunce najjače, da se sakrije i da čitam, da imam neku zanimaciju", kaže Đorđe Jovanović.

A Jovana Stamenković: "Uzela sam knjigu Zato što te volim Gijoma Musoada čitam sada malo na bazenu. Volim i ovako da čitam knjige."

Dnevno bazen poseti blizu hiljadu prokupčana, od kojih je najveći broj dece školskog uzrasta.

"Stvarno se maksimalno trudimo da u sezoni kupačima priredimo ono što je najbolje, od uređenih travnatih i betonskih površina koje služe kao plaže, do kristalno čiste vode", navodi Aleksandar Dikić, iz TSO Prokuplje.

Kupačima su na raspolaganju i novi sadržaji pa devojčice i dečaci pored plivanja i igara u bazenu najviše vremena provode na teniskim terenima gde se organizuju i takmičenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво