Letnje školice za šabačke đake

Šabački učenici mogu aktivno da uče i tokom leta. Kancelarija za mlade organizovala je besplatne Letnje školice, čiji je cilj, da se deca druže i na kreativan način provedu raspust.

U "Bibliosvetu" knjige se čitaju i na srpskom i na engleskom jeziku, analiziraju i dugo pamte. Kroz igru, deca razvijaju kritičko mišljenje, maštu i kreativnost.

Cilj radionice je da podstiče decu da čitaju ali i stvaraju zajedno svoje priče i dobra dela.

"Tema današnje radionice je Bucket filling, punimo Kanticu sreće, podstičemo decu na lepo ponašanje, na drugarstvo, razgovaramo i o tome koliko je važno pomagati drugima i činiti dobro da bismo se i sami bolje osećali", kaže Sanja Čonjagić, predavač.

Školica istorije, Eko kreativac, Komunikacija u stvarnom i virtuelnom svetu, Papir stvaraonica, samo su neke od 26 radionica Kancelarije za mlade. Ovog leta, angažovano je 25 volontera.

"Volim da radim sa decom i da se družim, zato sam i ove godine volonter", navodi volonterka Katarina Simić.

"Cilj Letnjih školica jeste da deca, odnosno naši polaznici, kroz oblasti kao što su nauka i jezik, kultura, sport i kreativne radionice, steknu dodatna znanja i veštine, da maksimalno iskoriste svoj kreativni potencijal, da se druže", objašnjava Nataša Lazović, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ovog leta, prvi put će biti organizovane inkluzivne radionice a tri školice biće održane i na seoskom području. Svi polaznici, pored novih drugara i znanja stečenog na kreativan način, dobiće i diplome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи