Počele pripreme za Drinsku regatu

Nacionalni park "Tara" i reka Drina osnova su turističke ponude u Bajinoj Bašti. Uz uobičajene turističke teme,najvažnije su pripreme za Drinsku regatu koja je poslednjih godina uz desetine hiljada domaćih privukla i zaljubljenike reka iz 40-ak zemalja.

Bajina Bašta je česta turistička odrednica i za domaće i sve više strane goste u svako doba godine, posebno u leto, zbog reke Drine, jezera Perućac koji je bajinobaštansko more i različitih manifestacija. Kinezi su u poslednje vreme najčešći gosti.

"Zemlja je lepa, ljudi gostoljubivi i lepo nam je što smo ovde", kažu naši sagovornici. "Lepo je, prvi put sam u ovom mestu i sviđa mi se što smo ovde." 

Jul je i vreme kada se svi spremaju za najveću manifestaciju na vodi u ovom delu Evrope - Drinsku regatu. Za smeštaj se već traži mesto više a za sam zabavni spust centralni deo manifestacije posebno brinu o bezbednosti.

"Ove godine na vodi će biti preko 100 ronilaca na obali 259 pripadnika javne bezbednosti, više od pet medicinskih ekipa koje će pratiti spust, pet stacionarnih medicinskih ekipa, jer je najbitnije od svega od svega da sve protekne bezbedno", ističe Dejan Mlađenović, direktor STC Bajina Bašta.

Veliko interesovanje je i za vožnju brodom jezerom Perućac do Višegrada.

"Za razliku od dosadašnjih godina, ove godine je posebno veliko interesovanje domaćih firmi za krstarenje, a od stranaca imali smo već Mađara i Italijana i to je nešto što nas je jako obradovalo jer su to nova tržišta",  kaže Goran Glišić iz "Tara tursa".

U Bajinoj Bašti su svesni da još nisu iskoristili potencijale prirode.

Turizam je nešto što je prednost naše lokalne samouprave o čemu moramo ozbiljno da razmišljamo i radimo. Najveći problem nam je infrastruktura, putevi. Opština je velika 673 kilometra kvadratna, veliki je broj puteva i državnih i lokalnih", kaže Radomir Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta.

U punoj sezoni Bajina Bašta postane tesna jer su smeštajni kapaciteti nedovoljni. Zato se poslednjih godina grade novi, privatni objekti različite vrste, do onih luksuznih s merom od kojih se ne bi postideli ni veliki turistički centri.

































 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво