Vrnjački osnovci položili ispit humanosti

Učenici osnovne škole "Popinski borci" u jednom od parkova Vrnjačke Banje crtali su i prodavali radove kako bi pomogli drugu kojem je potrebno lečenje. Sve su organizovali sa akademskim vajarom Aleksandrom Šerovićem, uz podršku Ženskog centra "Milica" i URDOUR-a.

Ispit humanosti, danas su položili na delu. Vrnjački osnovci su crtali kako bi pomogli da David Radovanović ode na lečenje.

"Mi crtamo radove i onda podržavamo humanitarnu prodaju. Tako pomažemo detetu, iako smo i mi deca. Družimo se i slikamo. On je naš vršnjak, i on treba da uživa kao i mi, da bude zdrav i srećan", kažu Lazar, Višnja, Julija i Nikola.

Vrnjčani i gosti Banje birali su radove i novčanim prilozima pomogli akciju.

"Mislim da je ovo jako dobro jer se i deci podiže svest o humanosti. Deca su kreativna, crtaju i svesna su koji je cilj", kaže Marina Aksentijević.

Blokovi, bojice, flomasteri - uz dobru volju i želju da pomognu - dovoljan su razlog za druženje. U hladovini vrnjačkog parka, kreativnosti nije nedostajalo.

"Ideja je došla od dece, što je najradosnija vest, zato što imaju osećaj, i razvijenu empatiju u zdravom pravcu. Zadovoljan sam, ali tu je i zahvalnost zbog velikog odziva dece, oni se smenjuju satima", kaže Aleksandar Šerović, akademski vajar.

Učesnici današnje akcije veruju da će, uz do sada prikupljena sredstva, David otići na lečenje i pobediti bolest koja ga je odvojila od vršnjaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи