Atletičari u Vranju

Treću godinu zaredom, početak leta u Vranju obeležava atletika. Održan je polumaraton, učestvovalo je više od trista takmičara iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske, Danske, Kenije. I za decu i rekreativce je organizovana trka zadovoljstva u centru grada.

Najbolji atletičar iz Vranja, pobednik Beogradskog maratona prošle godine, Kristijan Stošić, trijumfovao je i u svom gradu. Dvadesetjedan kilometar pretrčao je za jedan sat i 13 minuta.

"Bilo je neizvesno do samog kraja, finiš je odlučio pobednika. Čestitao bih svima jer svako je pobednik ko je prešao ovu stazu, stvarno je zahtevna. Publika je bila dobra, uz nas, bodrili su nas", kaže atletičar Kristijan Stošić.

Sekund posle Kristijana, cilj je prošao i Stenli Kipruti, poznati maratonac iz Kenije, dugogodišnji prijatelj naše proslavljene atletičarke Olivere Jevtić. Prošle godine bila je promoter vranjskog maratona, sada je pobedila u trci od 10,5 kilometara.

"Trka je bila odlična, smatram da će u budućnosti biti još atraktivnija za atletičare. Grad je veoma lep", navodi atletičar Stenli Kipruti.

"Što se tiče staze, izuzetna je, mnogo mi se sviđa. Nije monotona, ima dosta valovitog dela, ali to je draž trčanja, i drago mi je da sam na ovakvoj stazi postigla izuzetan rezultat i plasman", navodi Olivera Jevtić.

Prethodne dve godine organizovan je i maraton, sada je polumaraton bio glavna disciplina. U programu i dečja trka, štafeta, trka zadovoljstva.

"Oborio sam lični rekord, staza jeste malo teža, ali dobro. Organizacija je lepa, događaj je lep. Četvrti sam ukupno, a prvi od Vranjanaca, na 10,5 kilometara, i baš mi je drago", kaže atletičar Aleksandar Stojanović.

"Sve je prošlo kako treba, nije bilo neprijatnih situacija, što se tiče organizacije dobili smo pohvale i od takmičara koji su nam došli sa strane", navodi Nenad Đorđević, gradski većnik za sport.

Polumaraton je međunarodnog karaktera, održan pod pokroviteljstvom grada, a organizator je Atletski klub "Vranjski maratonci".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво