Dan kruševačkog Dopisništva RTS-a

Kruševac obeležava Dan grada, a naše kolege, koje nas svakodnevno izveštavaju o dogadjanjima u Rasinskom okrugu, značajan jubilej: 30 godina rada Dopisništva.

Te 1989. navršilo se šeststo godina od Kosovskog boja. Slobodan Milošević održao je govor na Gazimestanu, a RTV Beograd novoosnovanoj dopisničkoj mreži pridodala, pokazaće se kroz vreme jedan veoma važan i značajan centar.

Prilog o Vidovdanu koji je pre trideset godina emitovan u Dnevniku potpisali su novinar Dragan Ilić i snimatelj Bratislav Kostić.

Iako je prvi televizijski zapis nastavnika Saše Lekića iz ovog kraja emitovan 1961, svakodnevno izveštavanje iz Rasinskog okruga počelo je upravo 1989. godine.

I to traje. Točak se ne zaustavlja. Odgovorno, profesionalno i blagovremeno, uvek tamo gde treba da se slikom i rečju dočara lepota malo poznatih predela, saopšti dobra, ali i loša vest, pomogne onima kojima je pomoć neophodna, ukaže na propuste i afirmišu prave vrednosti.

Savremene tehnologije učinile su da se mnogo toga promeni, posebno kada su u pitanju živa uključenja. Nekadašnji link, koji je i dalje naš simbol, zamenio je "ranac" pa smo u svakom trenutku kada treba mobilni i na terenu.

Granice okruga su odavno pređene. Ekipe kruševačkog dopisništva su na svim važnim događajima širom Srbije, a i van nje. Vreme leti, događaji se nižu.

Uz iskustvo i zrele godine došla je i pokoja seda, ali desetočlana posada koja je zajedno više od 25 godina ne posustaje jer do gledalaca na vreme treba da dođe prava i tačna informacija iz carske prestonice, sa vrhova i padina Kopaonika, Jastrepca, sa obala Morave i Rasine, ali i iz drugih krajeva gde nas put ili zadatak odvedu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво