Zrenjaninci dobijaju vodu sredinom jula, potvrđeno na sastanku sa premijerkom

Zrenjaninci petnaest godina čekaju na ispravnu vodu za piće. Pri kraju je zvanični period probnog rada prečistača, a posle havarije novi pogon je već dva meseca van funkcije. Kada će u vodovodu najvećeg banatskog grada poteći ispravna voda?

Pogon za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu počeće sa isporukom prerađene vode građanima između 15. i 20. jula -  zaključak je zajedničkog sastanka u pogonu nove zrenjaninske fabrike vode koji je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala sa predstavnicima lokalne samouprave, investitorima i zainteresovanim građanskim udruženjima.

Investitor kaže da su dosadašnji rokovi probijeni jer se kasni sa isporukom novih delova za sistem filtracije.

"Prilikom otvaranja opreme ustanovili smo da nema dihtunge, zbog čega nismo mogli da montiramo jedno postrojenje", rekao je Nenad Obradović, direktor "Sinerteka", dodajući da su delovi poslati, i da su do sada bili na carini.

Na pitanje Aleksandra Korovljeva, iz Udruženje građana "Zajedno za vodu", Obradović je odgovorio da očekuje da će postrojenje početi da radi sredinom jula.

Vlada Republike Srbije pomogla je uplatom od 67 i po miliona dinara, a cilj je što brže rešavanje problema pitke vode u Zrenjaninu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je najvažnije da građani u što kraćem roku dobiju vodu, "za najbolju moguću cenu".

Nakon puštanja u rad postrojenja sredinom jula očekuje se da u roku od dva meseca ispitivanja bude ukinuta zvanična zabrana upotrebe zrenjaninske vode za piće.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво