Uoči Dana grada, poklon čestitke za Kruševljane sa troje ili više dece

U akciji "Treće dete", koja se u Kruševcu sprovodi trideset godina, porodicama koje su u proteklih šest meseci dobile treće, četvrto ili peto dete uručene su poklon-čestitke vrednosti 8.000 dinara.

Poklon čestitke se uručuju dva puta godišnje. Za novogodišnje praznike i uoči Vidovdana, Dana Grada. Za ovu akciju iz Budžeta je izdvojeno 424.000 dinara za pedeset troje novorođenčadi.

 

Aleksandra Marković je majka troje dece, njen suprug radi, a ona je nezaposlena:

"Pomoć nam puno znači. Dobijamo roditeljski i dečji dodatak, i to je to."

Bogica Perić, koja takođe ima troje dece, kaže da je svaka pomoć za dete dobrodošla, i da mesečno dobijaju 12.000 dinara."

Poklonu su se obradovali i Nata i Milovan, poljoprivrednici iz Velikog Šiljegovca, roditelji četvoro mališana, oboje bez stalnog posla i dečjeg dodatka.

Nata Đurđanović je majka četvoro dece, i najviše joj pomaže starija ćerka:

"Svi su tu da priteknu u pomoć, da pričuvaju bebu kad mama nešto radi i tako. Uglavnom svi smo srećni. To je nešto najlepše u životu."

"Novac svakako jeste bitan za sam život, ali ono što mi kao porodica, što mi kao zdravi normalni ljudi možemo da učinimo za našu zemlju, a to je svakako da nas bude što više i da se jednostavno ostvarimo kao roditelji", ističe Ivan Mijailović, iz Gradske komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike. "Jer i samo rađanje dece jeste najveća radost koju porodica može da ostvari."

U ovoj godini, za populacionu politiku iz gradskog budžeta opredeljeno je 43.630.000 dinara, za pola miliona više nego lane.

"Počevši od poklon čestitke za prvo novorođeno dete na teritoriji Grada Kruševca, zatim za svu novorođenčad", naglašava gradonačelnica Jasmina Palurović. "Pomažemo i jednokratnim novčanim davanjem za vantelesnu oplodnju i svake godine povećavamo tu meru."

Novčana pomoć obezbeđena je i za nezaposlene porodilje, đake prvake, a subvencioniše se i prevoz materijalno ugroženih učenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво