Za mesec dana sve zdravstvene službe u Topoli pod istim krovom

Žitelji Topole uskoro će imati kvalitetnije zdravstvene usluge, a medicinsko osoblje bolje uslove rada. Izgradnja Doma zdravlja "Sveti Đorđe" privodi se kraju, a radovi se finansiraju iz opštinskog budžeta.

U novom, funkcionalnom objektu, površine oko 1.600 kvadrata, biće smeštene sve zdravstvene službe. Sadašnji Dom zdravlja je paviljonskog tipa, pa su opšta medicina, laboratorije, specijalističke ordinacije i Hitna pomoć u zasebnim zgradama.

"Sve službe će biti koncentrisane na jednom mestu, što će nama da olakša rad, a naročito će da bude olakšavajuća okolnost za same pacijente", kaže dr Gordana Mladenić, Dom zdravlja "Sveti Đorđe", Topola.

Preseljenjem u novu zgradu, stvaraju se uslovi za formiranje novih specijalističkih službi. U Topoli, koja sama finansira izgradnju, očekuju pomoć države u nabavci opreme i zapošljavanju medicinskog osoblja.

"Opština Topola će samo u ovoj godini, uložiti negde oko 75 miliona dinara, što za sredjiivanje samog objekta, što za parterni deo i pristupne saobraćajnice", kaže Dragan Jovanović, predsednik SO Topola.

"Najpotrebniji su sanitetska vozila za prevoz pacijenata, za pružanje hitne medicinske pomoći definbrilatori,ekg aparati i potreban je jedan ultrazvučni aparat za ranu dijagnostiku", kaže dr Goran Đorđević, direktor Doma zdravlja "Sveti Đorđe" u Topoli.

Inače, stotinak zaposlenih, na matičnoj lokaciji i seoskim ambulantama, brine o zdravlju 23.ooo korisnika.

Deo Doma zdravlja u Topoli, smešten je u zadužbini Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Zgrada je podignuta 1914 godine, za prihvat ranjenika sa Cera i Kolubare.

Planirano je, da u zadužbinskom delu budu smešteni Centar za socijalni rad, Crveni krst i organizacije koje, na različite načine, pomažu gradjanima. Završetak novog Doma zdravlja, očekuje se za mesec i po dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво