Dve hiljade učesnika na pančevačkom karnevalu

U Pančevu je održan 17. međunarodni karneval. Nastupilo je više od dve hiljade učesnika, 38 karnevalskkih grupa iz osam zemalja.

Pančevom je protutnjao karneval, između dve kiše, a umesto duge Pančevci su dobili šarene kostime, maštovito urađene maske, mnogo muzike i plesa na asfaltu.

Gosti su stigli sa Kube, iz Italije i iz svih okolnih zemalja i svako je doneo nešto autentično iz svog kraja.

"Biće vrelo i uzbudljivo", smatra Milica Bojković, iz Škola orijentalnog plesa. "Izvešćemo orijentalni egipatski ples sa originalnom koreografijom koju smo pripremili samo za pančevačku publiku."

Kasijan iz Ruminije dolazi na pančevački karneval već 11 godina:

"Moja grupa se raspala i sad nastupam sa Riječanima. Atmosfera je prekrasna i sve više ljudi je tu i Pančevo živi za svoj karneval."

"Mi imamo dosta karnevala u Italiji i došli smo u Pančevo na tri dana. Prešli smo 1400 kilometara, jer ovde je najbolje", naglašava Italijan Moreno.

Pančevački karnavel je jedan od najstarijih i najznačajnijih u Srbiji koji slavi različite karnevalske tradicije iz čitavog sveta. Okuplja na jednom mestu čitave porodice koje zajedno kreiraju nastupe i svoje dece koja se i najviše raduju ovoj manifestaciji.

Nakon karnevalske povorke, posetioci su uživali u ukusima tradicionalne hrane i pića koju su pripremili udruženja iz Banata.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи