"Stvarno važna kartica" u pet gradova Srbije

Postoji veliki broj kartica lojalnosti koje potrošačima pružaju niz pogodnosti. Osim popusta na kupovinu, uz "Stvarno važnu karticu" Fondacije "Ana i Vlade Divac" i USAID-a, prikupljaju se sredstva koja se ulažu u zajednicu. Reč je o Projektu koji će se, za sada, primenjivati u 5 gradova.

Uz ''Stvarno važnu karticu'', kupovina u prodavnicama koje podrže projekat, biće jeftinija, a korist za društvo veća. Jedan odsto od vrednosti računa, doniraće se za lokalnu zajednicu.

"U svakom slučaju da je dobro, u svakom slučaju i za nas, i za sve."

"Čula sam, ali nemam neke veće informacije, očekujem da nešto više saznam o tome."

"Dobro je. Što da ne, da se razvija grad", kažu neki od anketiranih građana.

Gde će prikupljeni novac biti utrošen, odlučivaće građani. Kartice su besplatne i deliće se u lokalnim samoupravama i prodavnicama koje su partneri projekta. Dostupna je i aplikacija za mobilni telefon.

"Sredstva prikupljena u jednom gradu, ostaju tu. I pomoću nje se realizuju projketi. Renoviramo vrtiće, škole, igrališta. I male prodavnice i veliki lanci mogu pomoći da prikupimo sredstva za njihovu lokalnu zajednicu. Zbog toga je ovaj model bitan, da se svi uključimo", kaže Jelena Rakić, projektni menadžer Fondacije "Ana i Vlade Divac".

"Ovde se povezuje i nevladin sektor, lokalna samouprava, svi privrednici koji će učestvovati u projektu, koji će odobravati popuste, stvoriti svoje sigurne kupce, i doprineti da se ideje i projketi realizuju", navodi Vojislav Mirnić, iz Gradske uprave Sremska Mitrovica.

Pored Obrenovca i Sremske Mitrovice, gde je ''Stvarno važna kartica'' predstavljena, projekat solidarnosti primenjivaće se i u Kruševcu, Leskovcu i Novom Pazaru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво