"Arsenal fest" u Kragujevcu

U Kragujevcu je sinoć pred 7000 posetilaca, počeo deveti Arsenal fest. Umesto dosadašnja tri dana, festival će ove godine trajati četiri a nastupiće veliki broj i domaćih i stranih izvođača.

Tokom četvorodnevne manifestacije na tri bine, nastupće ukupno 44 izvođača i grupa, biće održane i brojne propratne manifestacije - promocije i izložbe. Sinoćnim nastupom Treš metal benda Testament i legendarnim Atomskim skloništem otvoren je Arsenal fert, i u narednim danima se očekuje još mnogo izvođača.

"Drugi dan je Litl Stiven, koji svira i dalje kao gitarista Brusa Sprinstinga, mnogi ga po tome znaju, a mnogi i po seriji Sopranovi, dosta i glumi, ali kada je slobodan on voli da ima koncerte po čitavom svetu. Red Frenk je bend iz Fortlanda kao i Kurta Vajla", navodi Maja Cvetković, PR Arsenal festa.

Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, i najposećenijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ali i Evropi.

Zoran Vulović, osnivač Arsenala kaže da je sada Arsenal festival koji je prepoznat širom Evrope: "Dolaze ne samo izvođači nego i publika iz raznih delova sveta."

"Ja sam novi i na Arsenalu i u ovom poslu, poslednji put sam svirao u Kragujevcu dok su ovde proizvodili Jugo 45", kaže Nele Karajlić, izvođač.

Arsenal je prvi muzički festival u Srbiji koji će od ove godine brinuti o ekologiji. Nema jednokratnih plastičnih čaša, već se pića konzumiraju isključivo iz trajnih, brendiranih Arsenalovih čaša koje se dobijaju uz kauciju, a koje se mogu kao suvenir poneti kući.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво