Izložba fotografija u paviljonu

Prva samostalna izložba umetničke fotografije Aleksandra Avramovića otvorena je u arnđelovačkom, Paviljonu „Knjaz Miloš" u parku Bukovičke Banje. A da cerebralna paraliza nije prepreka da se bavi onim što voli dokazao je svojim radovima.

Dvadesetosmogodišnji Aleksandar rođen je sa cerebralnom paralizom. nije mogao da hoda, ali je, zahvaljujući terapijama, ipak počeo samostalno da se kreće. Završio je društveno-jezički smer aranđelovačke gimnazije, a fotografiju voli od malena. Inspiraciju nalazi u prirodi. Za njega je izlazak i zalazak sunca nešto najlepše Autor je izložio dvadeset pet svojih najboljih fotografija na kojima je fotografisao svoj grad.

"Najviše volim prirodu da slikam, ona me opušta, osvežava me. Odlučio sam da uzmem apparat i da izlazim, da se krećem, da fotografišem, da stvaram neke nove i lepe momente, trenutke", kaže Aleksandar Avramović, autor izložbe.

Aleksandar, kaže da svako, ma kakav invaliditet imao, treba da izađe u prirodu, jer se u njoj nalazi sve ono lepo što pokreće i budi kreativnost. Mladi umetnik voli da se druži, ima puno prijatelja koji su uvek tu da pomognu.

"Pomagao sam mu oko fotografija, išli smo zajedno na određena mesta, pošto je Aca perfekcionista - zalazak sunca mu je jako bitan i svi vremenski uslovi, tako da svu pomoć što mogu da pružim tu sam svakog dana", priča Aleksandar Bojičić, iz Aranđelovca.

Na ulazu u popularnu Bivetu brojna i zainteresovana publika mogla je da se posluži jabukama sa ceduljicom na kojoj je ispisan slogan: „Okreni se, pokreni se!" „ poruka je upućena osobama sa invaliditetom. Aleksandar je izložbom dokazao da umetničko delo ne poznaje fizičke nedostatke.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи