Novi Pazar: Popravlja se vrtić u kome je pao deo plafona

Na objektu vrtića "Naše dete", u kom se tokom vikenda obrušio deo plafona u jednoj od prostorija u kojima borave deca izvodi se opsežna sanacija. Na sreću, u vreme kada je otpao deo deo zida vrtić nije radio.

Samo sticajem srećnih okolnosti izbegnuta je nesreća koja se mogla dogoditi kada se iznenada obrušio deo plafona u jednoj od učionica u novopazarskom vrtiću "Naše dete" gde borave mališani tokom pet radnih dana.

Obilne kiše proteklih dana bile su opasnost više za dotrajali objekat koji je izgrađen pre više od četiri decenije. Recimo i to da u drugom delu zgrade, koji je neoštećen, borave mališani u jaslenom uzrastu.

"Dok se sve to lepo ne sanira i dok ne bude bezbedno deca će za to vreme boraviti u objektu "Mladost". Tamo već od ponedeljka deca idu bez problema sve smo organizovali. Roditelji su svesni situacije koja se desila. Znači da je to van naše mogućnosti, moći da se to desilo, niko nije očekivao", kaže Sabina Hoćanin, direktorka predškolske ustanove "Mladost" u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar u saradnji sa Ministarstvom prosvete nastoji da blagovremeno vodi brigu o svim objektima u kojima borave deca, pa je tako, još pre nekoliko meseci, planirana izgradnja novog na mestu postojećeg vrtića "Naše dete".

"Imamo uvid o svim objektima čiji je osnivač Grad Novi Pazar tako da smo shodno potrebama napravili projekat koji smo aplicirali kod Svetske banke za rekonstrukciju upravo ovog objekta predškolske ustanove "Mladost" u kom se desio nemili događaj", kaže Rifat Redović, predstavnik Grada Novog Pazara.

Samo u vrtiću "Naše dete" upisano je oko 350 mališana, ne računajuci još četiri objekta koji posluju u sastavu predškolske ustanove "Mladost" u Novom Pazaru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво