Niš: Pijačni prodavci štrajkovali zbog nelojalne konkurencije

Prodavci na jednoj od najvećih niških pijaca jutros su štrajkovali, zbog kako kažu nelegalne vanpijačne prodaje. Iz uprave Javno komunalnog preduzeća Tržnica koje gazduje pijacama je stiglo obećanje da će od ponedeljka razgovarati sa nadležnima u gradu i opštini Medijana.

Pune tezge na niškoj pijaci na Bulevaru Nemanjića, ali prekrivene. Ogorčeni su prodavci zbog nelojalne konkurencije van pijace.

"Zakup jedne tezge je 110.000 svakodnevno po 360 dinara po jednom prodajnom mestu dok dole prodavci koji prodaju na ulici nemaju nikakve troškove", žali se jedan od zakupaca, a drugi dodaje: „Čim stavimo pored tezge jednu kutijucu ini nam naplate proširenje 170 dinara a dole niko ne plaća niti ništa, a prodaju bolje od nas."

Prodavci na improvizovanim tezgama na trotoaru pak imaju svoje razloge, a pojedini kupci i razemavanja za njih.

I dok su nadležnosti komunalne inspekcije i policije prilično isprepletene, u upravi pijace kažu da će prvo razgovarati sa gradskom opštinom Medijana, jer u drugim opštinama vanpijačne prodaje gotovo da nema.

"Taj problem je nekoliko godina može slobodno da se kaže i decenija unazad, ali s vremena na vreme  kada se preduzmu odgovarajuće akcije nadležnih to rešimo, trebalo bi da se nadju dugotrajna rešenja", navodi Siniša Marjanović iz JKP „Tržnica" u Nišu.

Do kraja dana Nišlije su ipak mogle da kupuju na pijaci, ali prodavci kažu da čekaju obećane razgovore i da ne odustaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи