U Sirči kod Kraljeva postavljen privremeni most

U Sirči kod Kraljeva pripadnici Vojske postavili su lansirni most, koji je ponovo povezao osamdesetak domaćinstava sa ostatkom grada. U Lokalnoj samoupravi kažu da su ovakvi mostovi potrebni u još nekoliko naselja.

Željko Glišović je poslednji meštanin koji je prešao preko mosta u Sirči. Samo nekoliko trenutaka kasnije, most se urušio.

U automobilu su sa njim bili žena i dete. Gotovo pet dana oko sto pedeset meštana Sirče, iz sela je moglo samo zaobilaznim putem.

Dok se ne izgradi novi most, koristiće lansirni koji su postavili pripadnici Inženjerijskog bataljona 2. brigade Kopnene vojske.

"Postavljanjem ovog mosta stekli su se uslovi da se može angažovati teretna mehanizacija za iznošenje ili izvoženje onoga što su vode bujične nanele u seoska domaćinstva", ističe brigadni general Željko Kuzmanović, komandant Druge brigade Kopnene vojske Srbije. "I mi ćemo u narednim danima i danima koji su pred nama svakako angažovati i deo svojih kapaciteta u ljudstvu da pomogne mesnom stanovništvu."

U lokalnoj samoupravi veruju da će im Vojska pomoći postavljanjem lansirnih mostova na još nekoliko lokacija. Kojih, reći će inženjeri. Brinuće, uveravaju, o još nekoliko desetina građana koji su još odsečeni.

"Mi smo u svakom trenutku spremni da im pomognemo što se tiče vode, hrane, lekarske pomoći", rekao je Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva, "nećemo te ljude ostaviti na cedilu, naša obaveza je da sve zbrinemo."

Građani koji su očistili svoje domove i dvorišta mogu da se obrate gradskom odeljenju Civilne zaštite kako bi ekipe Zavoda za javno zdravlje ili Veterinarskog instituta izvršile dezinfekciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи