Spas od poplava potražili u komšiluku

U Dragačevu je zbog poplava evakuisano 150 ljudi. Smešteni su, uglavnom, kod komšije i rođaka. Dom trubača se čisti i sprema da prihvati one koji nemaju gde. Pojedine porodice posle tri dana vraćaju se kući.

Za samo par sati Bjelica je poplavila više od stotinu kuća u Guči. Ilići su tek po povlačenju reke u korito prišli svom domu. Mulj i blato teško mogu da očiste.

"Morali smo da spavamo na strani, obezbedilo nam je rukovodstvo Opštine da spavamo i verujem za dva tri dana ne može da se uđe da se spava, velika su isparenja", kaže Ljiljana Ilić, iz Guče.

"Odveli su nas ljudi, eto. Pomogli. Poslušali smo ih i otišli, eto. I nećemo moći da se vratimodok se ovo ne reši dobro", priča Dragomir Ilić, iz Guče.

I nizvodno, nemilosrdna je bila Bjelica kroz Turicu, gde je na nekim mestima voda dostizala visinu i preko tri metra.

"Nekih 80 centimetara je ušla na sprat. Tako, nemamo gde da sednemo, nemamo gde da spavamo, kod komšija smo, hranimo se na haubi od kola", priča Milić Ilić, iz Turice. "Povađeni su podovi, sve stvari koje smo imali u ormarima su pod vodom, bukvalno sve što su moji sticali za svih ovih 25 i više godina braka sada su pod vodom."

U svoje kuće još se ne mogu vratiti žitelji Viče koji su evakuisani iz tridesetak domaćinstava.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво