Radionica "Začepimo predrasude zajedno" u Užicu

Svetski dan zaštite životne sredine u Užicu je obeležen je radionicom „Začepimo predrasude zajedno", koju je organizovalo Udruženje osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, u saradnji sa osnovcima škola "Miodrag V. Matić" i "Nada Matić" i korisnicima Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju.

Čepovi, žica, karton, papir poslužili su užičkim osnovcima i korisnicima Dnevnog boravka za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju, da naprave razne upotrebne predmete - kućicu za lutke, računaljku...

 

Učili su i kako se štiti Planeta, kaže Teodora Despić, učenica užičke OŠ "Nada Matić":

"Pre godinu dana nam je nastavnica biologije rekla da naše odeljenje skuplja smeće po trgu i Malom parku, i htela bih da se to ponovo uvede, da sve škole učestvuju, da bude češće i da se uvede reciklaža."

"Ja sam predložila u prodavnici u mojoj ulici, pošto sam čula za ovu radionicu, da i mi skupljamo čepove, i oni su rado pristali", kaže Jana Maksimović, "i baš sam bila prijatno iznenađena njihovom odlučnošću da to uradimo. Sakupili smo veliki broj čepova."

Članovi Udruženja osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, koji su organizatori radionice, kažu da su upravo i želeli da  simbolično povežu i Dan životne sredine i akciju skupljanja čepova.

"Ovo je na simboličan način događaj koji želi da ukaže jednokratno na važnost podizanja svesti i kod prihvatanja različitosti i kod zaštite životne sredine", ističe Čedomir Cicović, koordinator Info centra za osobe sa invaliditetom iz Užica.

U akciju "Začepimo predrasude", od kada je pokrenuta pre pet godina u Užicu, uključili su se građani, institucije i privredni subjekti. Do sada je prikupljeno više od deset tona selektovane tvrde plastike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво