Učenici valjevske Muzičke škole uvek među najboljima

Valjevska muzička škola ove godine obeležava 65 godina postojanja. Na stotine muzičara, solista, pedagoga, profesora univerziteta poteklo je iz ove škole, a prepoznatljiva je po izuzetnom uspehu koji postižu njeni učenici.

Najbolji učenici valjevske Muzičke škole "Živorad Grbić" redovno su među laureatima republičkih i međunarodnih takmičenja. Visok ugled ove škole i nivo osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja potvrđen je i ove godine sa više od 250 nagrada.

Marija Obradović do sada je osvojila više od 50 nagrada, i sve su prve, a Tijana Pavlović je ove godine proglašena za najuspešniju učenicu gudačkog odseka.

"U junu planiram da upišem srednju muzičku školu, a kasnije želim da se bavim pedagoškim radom", kaže Tijana.

Rezultati učenika, potvrda su kontinuiranog kvalitetnog rada u ovoj školi, koja je postala prepoznatljiva i po uspešnoj saradnji sa prestižnim umetnicima i institucijama.

"Ova škola je vrlo ozbiljna ustanova koja jako vodi računa o svim aspektima rada u organizaciji, nastavi", ističe dr Srđan Sretenović, profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. "Mi smo u stalnom kontaktu, ja sam takođe u stalnom kontaktu sa tom dečicom koja su stvarno izvanredna, to su veliki talenti."

I koncertna sezona valjevske Muzičke škole, ovu obrazovnu i instituciju kulture, svrstava u sam vrh muzičkih škola u Srbiji.

"Valjevska muzička škola je ove godine osvojila preko 280 nagrada i to sa 70, 80 učenika", naglašava mr Suzana Radovanović Perić, direktorka MŠ "Živorad Grbić" Valjevo. "To je patina učenika škole i to je nekako najveći dokaz gde je trenutno valjevska muzička škola, ne samo u Srbiji. Ono što je bio naš cilj uspeli smo, i ljudi u Evropi čuli su za nas."

Više od 130 učesnika iz pet zemalja, uz koncert Gudača Sv. Đorđa, na 4. takmičenju gudača "Zlatne stepenice", još jedna su potvrda ugleda valjevske MŠ "Živorad Grbić" i dostignutih rezultata u prethodnih 65 godina postojanja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво