Trgovište: Kiša i grad naneli štetu i poljoprivrednicima i putevima

Reke se povlače u korita. Nivo reke Raške kod Novog Pazara manji je za 50 cm, jutros nije bilo novih padavina. U Trgovištu se utvrđuje šteta nakon jučerašnjeg nevremena. Grad je pogodio Donju Trnicu i naneo štetu poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Prvo kiša, zatim grad veličine lešnika. Porodica Tasković iz Donje Trnice u bašti je imala spreman luk za rasađivanje, stradala je i paprika, ima štete i na voćnjaku.

Još ima tragova jučerašnjih padavina, grad se zadržao pored puta, kraj plastenika.

Vladan Tasković iz Donje Trnice ima 63 godine i kaže da ne pamti takav grad:

"Ne sećam se da je padao toliki grad, bukvalno kao da je sipan odozdo. Sve je uništio i voda je tekla sa sve strane, sve je nosila."

"Pasulja prodam po 200 kilograma, sada nema ništa", kaže Mata Tasković, "kukuruz isto, za stoku mi treba, proizvodim rasad, prodajem na pijaci, dolaze mi mušterije. Sad šta ću ne znam."

U Trgovištu su formirane dve komisije, za utvrđivanje štete u poljoprivredi, i na infrastrukturi. Pojedini seoski putevi su oštećeni. Prate se vodostaji Pčinje i pritoka.

"Donja Trnica, selo koje je stradalo da kažem u potpunosti, sami ste videli da je grad pao do 10 centimetara, kao sneg da je pao", ističe Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište, "nije bilo šanse da se zaustavi bilo čim."

U Selištu, u trsteničkoj opštini, voda je poplavila 80 kuća, a od jutros nivo Riljačke reke ponovo raste. U Novom Pazaru nije bilo novih padavina, opada nivo Raške i njenih pritoka.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво