Veliko Gradište je i dalje grad odbojke

Veliko Gradište je poznato kao grad odbojke još iz vremena SFRJ. Poslednjih godina osvajaju sve što se može osvojiti u svim kategorijama. Oni su dokaz da za uspešne sportiste nije neophodna masovnost već temeljan rad od najranijih godina.

Da varošica sa pet hiljada stanovnika, kao što je Veliko Gradište, može dati prvake Srbije u odbojci za pionire, osnovne i srednje škole četiri godine zaredom i tri puta zlatnu medalju na klupskom šampionatu države, malo ko bi poverovao.

Ovi momci su baš to uradili, a prošle godine bili su i treći na školskom svetskom prvenstvu u Češkoj.

„To samo potvrđuje naša velika zalaganja, trud, mnogo puta smo trenirali pre škole, posle škole, po tri treninga dnevno”, kaže Lazar Lazarević, učenik Srednje škole „Miloje Vasić”. „Nismo izlazili sa drugarima, ali smo postigli veliki uspeh.”

Iako su ostvarili najveći uspeh muške školske odbojke u Srbiji, nisu zasenjeni njime. Prioritet im je obrazovanje.

„San mi je prvo da upišem fakultet, da vidim šta ću dalje”, kaže Bogdan Stanojević. „Oko odbojke još nisam ništa razmišljao, ali voleo bih da ostanem u tome.”

Građenje odbojkaša ovde počinje od prvog časa fizičkog vaspitanja, jer su treneri uglavnom i profesori.

„Radili smo na izuzetno visokom nivou i na sve to imamo šlag na tortu divni veličanstveni rezultati. Možemo da budemo ponosni”, ističe Dejan Milanović, profesor fizičkog i trener. „Jesmo mali grad, ali smo stvarno veliki klub i veliko stvaralačko mesto za odbojkaše.”

Njihove uspehe redovno nagrađuje i lokalna samouprava. Prošle godine su putovali u Istanbul, a ove će u Prag.

„Nagradićemo sve sportiste”, najavio je Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište. „Pored odbojkaša imamo džudiste i karatiste koji su prvi u Srbiji, i oni će dobiti sportsku opremu, deset odbojkaških loopti i pet dana u Pragu. Mislim da su ta deca to zaslužila i ja im želim uspeh u narednom takmičenju.”

Gimnazijska sala za fizičko vaspitanje velikogradištanske Gimnazije vremenom je postala prava fabrika za stvaranje odbojkaša, zbog čega ovu srednju školu često upisuju i deca iz mnogo većih gradova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи